Náplně a polevy
Náplně jsou hmoty (polotovary), kterými jsou plněny pekařské, cukrářské či jiné potravinářské výrobky. Slouží ke zlepšení vzhledu výrobku, doplňují barvu a chuť výrobku případně udržují vláčnost výrobku. Poleva je lesklý povlak na povrchu často moučných jídel. Slouží většinou k ozdobení (zlepšení vzhledu) výrobků často vyrobených z mouky (dorty, medovníky, cukrovinky). Zároveň zpomalují stárnutí a tím prodlužují dobu trvanlivosti výrobu. Základem polev bývá želé, čokoláda, tuk nebo cukr.
pracovn...
pracovn...
prezent...
prezent...
náplně ...
náplně ...
polevy ...
polevy ...
Předmět
Obor Analýza a Technologie potravin
Technologie potravin
Dílenská cvičení a praxe
Typ
Výukové materiály
Hodnocení:
Počet hodnotících:
0
Počet zobrazení:
25
Příspěvky:
0
Tento portál byl vyvinut v rámci projektu Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s názvem "eProjekt - mezipředmětové vztahy v projektové výuce", reg. č. CZ.1.07/1.1.00/14.0103.
probíhá komunikace se serverem