Droždí, organické kyseliny
Droždí, tak jak jej známe z obchodů, je množství živých buněk (kvasinek) druhu Saccharomyces cerevisiae, jemně slisovaných do podoby malých kostek. Tyto kvasinky mají schopnost přetvářet cukry na alkohol a oxid uhličitý. Vzniklý oxid uhličitý pak způsobí nadýchanou texturu kynutého těsta.
prezentace
Předmět
Obor Analýza a Technologie potravin
Technologie potravin
Typ
Výukové materiály
Hodnocení:
Počet hodnotících:
0
Počet zobrazení:
26
Příspěvky:
0
Tento portál byl vyvinut v rámci projektu Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s názvem "eProjekt - mezipředmětové vztahy v projektové výuce", reg. č. CZ.1.07/1.1.00/14.0103.
probíhá komunikace se serverem