Barviva
Někdy též pigmenty jsou látky, které slouží k obarvení různých látek směsí či potravin. V potravinářství se používají nejen pro zvýraznění barvy potraviny, ale někdy i chuti. Ne všechny barviva jsou však pro potraviny vhodná. Nejideálnějšími barvivy jsou barviva založená či vyrobená na přírodní bázi (karotenoidy, chlorofyly, anthokyany). Na obalu potravin pak musí být označena jako tzv. "éčka". Obecně se však jedná o látky, které v případě barvení potravin zatěžují lidský organismus. Mohou být také jedním z faktorů pro vznik alergií či některých onemocnění.
Gramovo...
Křížový...
Barviva...
Barviva...
Barviva...
Barviva...
Barviva...
Barviva...
Předmět
Obor Analýza a Technologie potravin
Technologie potravin
Analytická chemie
Typ
Výukové materiály
Hodnocení:
Počet hodnotících:
0
Počet zobrazení:
32
Příspěvky:
0
Tento portál byl vyvinut v rámci projektu Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s názvem "eProjekt - mezipředmětové vztahy v projektové výuce", reg. č. CZ.1.07/1.1.00/14.0103.
probíhá komunikace se serverem