Antioxidační látky
Jedná se o látky, které obecně zabraňují oxidaci jiných látek. Jsou velmi důležité a podstatné i pro lidské tělo. Jejich funkcí je likvidace tzv. volných radikálů, které vznikají při některých procesech v těle, případně těch, které přijímáme v potravě. Volné radikály způsobují "opotřebování a poškozování" těla a jeho buněk a také se uvádí, že se podílejí na stárnutí lidského organismu. Přirozenými a pro lidské tělo neškodnými a dokonce potřebnými antioxidanty jsou např. vitamin C nebo vitaminy E. V těle se navíc některé antioxidační látky přirozeně tvoří (koenzym Q, melatonin či nikotinamid). V potravě se hojně vyskytují např. v ovoci a zelenině.
antioxi...
antioxi...
antioxi...
Předmět
Obor Analýza a Technologie potravin
Technologie potravin
Analytická chemie
Typ
Výukové materiály
Hodnocení:
Počet hodnotících:
0
Počet zobrazení:
26
Příspěvky:
0
Tento portál byl vyvinut v rámci projektu Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s názvem "eProjekt - mezipředmětové vztahy v projektové výuce", reg. č. CZ.1.07/1.1.00/14.0103.
probíhá komunikace se serverem