Okopaniny, luštěniny
Okopaniny jsou plodiny nazvané podle dřívějšího způsobu jejich ošetřování a pečování o ně - okopávání. Řadíme mezi ně cukrovou řepu, lilek brambor, mrkev či exotičtější maniok. Luštěniny jsou skupinou rostlin, které obsahují velké množství bílkovin. Luštěniny jsou rostliny schopné vázat vzdušný dusík. Řadíme mezi ně např. hrách, fazole, čočku nebo sóju. (obrázek: http://www.foodish.eu/rady-pro-spotrebitele/lusteniny-ve-skolnim-stravovani)
Pracovn...
luštěni...
okopani...
okopani...
okopani...
Předmět
Obor Analýza a Technologie potravin
Technologie potravin
Typ
Výukové materiály
Hodnocení:
Počet hodnotících:
0
Počet zobrazení:
14
Příspěvky:
0
Tento portál byl vyvinut v rámci projektu Evropského sociálního fondu, Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost s názvem "eProjekt - mezipředmětové vztahy v projektové výuce", reg. č. CZ.1.07/1.1.00/14.0103.
probíhá komunikace se serverem